Sep 18

Transcend JetFlash 700 16 GB USB3 flash disk - USB stickU ruke sam dobio Transcendov JetFlash 700, USB3 stick koji inaće dolazi u tri različite verzije, 8GB, 16GB ili 32GB. Uređaj krasi jednostavan i elegantan dizajn te kvaliteta izrade. Kućište je crne boje sa zlatnim natpisima te posjeduje plavu LEDicu koja signalizira rad uređaja. Budući da USB3 trenutno omogućuje najbrži prijenos podataka između računala i vanjskih flash memorija, možete očekivati prijenos velikih datoteka u kratko vrijeme. Iako sada gotovo sva nova računala te prijenosnici dolaze sa USB3 podrškom, korisnici starijih računala bez USB3 podrške neće moći iskoristiti puni potencijal ovog mališana. U nastavku pročitajte detaljnu recenziju.

Tvrtka Transcend je dobro poznati proizvođač raznih memorija poput USB stickova, memorijskih kartica i modula, čitaća, RAM memorija ali isto tako i drugih proizvoda poput multimedijalnih playera, okvira za slike i ostalog. Tvrtka je osnovana 1988. godine sa sjedištem u Taipei-u u Taiwanu i slovi kao prvi proizvođač memorija u Taiwanu i drugi u svijetu koji je osvojio ISO 9001 certifikat. Njihovi proizvodi prodaju se svugdje po svijetu.

Uz uređaj su stigle dvije brošure; jedna je za multimedijalne proizvode a druga za USB stickove tvrtke Transcend. Tu je i kartica na kojoj možete pronaći informacije kako registrirati svoj uređaj i gdje skinuti JetFlash Elite softver. U nastavku možete vidjeti dimenzije uređaja (slika je preuzeta sa stranice proizvođača):

Transcend JF700 dimensions

Da se osvrnemo malo na brzine i performanse uređaja. Budući da nemam USB 3.0 podršku na mojem računalu, nisam bio u mogućnosti provesti potpune testove ovoga uređaja. No nakon tjedan dana korištenja mogu reći da sam veoma zadovoljan performansama ovog mališana. Pri kopiranju datoteka s računala na USB stick brzina se uglavnom kretala oko 20 MB/s dok pri kopiranju s sticka na računalo brzina na samom početku skoči na 51 MB/s  i nakon sekundu ili dvije padne na 28 – 30 MB/s i tu se stabilizira. Osim na računalu i laptopu, uređaj je korišten na Sony LCD televizoru i Philips micro liniji i oboje su bez problema reproducirali glazbu, fotografije i video isječke sa sticka.

Detaljne testove je napravio korisnik Vroom sa portala myce.com. Testovi obuhvaćaju testove u FAT32 i NTFS formatu, sa USB 2.0 i USB 3.0 koristeći ATTO, HD Tune pro i CrystalDiskMark x64 a na kraju možete vidjeti i testove u svakodnevnom, realnom korištenju. Za pogledati testove kliknite ovdje.

PREDNOSTI

  • Niska cijena
  • Visoka kvaliteta izrade
  • Velika brzina na USB3
  • Odlična brzina pisanja na USB2
  • Doživotna garancija
  • Jednostavan i elegantan dizajn
  • Tokom bilo kakvog rada uvijek ostaje hladan

NEDOSTATCI

  • Sporiji pri prisanju malih datoteka
  • Manja brzina pri pisanju kod USB3

Naposljetku, JetFlash 700 nudi velike brzine, visoku kvalitetu izrade te elegantan dizajn za malo novca te tako postaje naša preporuka ukoliko kupujete novi USB stick. Verzija od 16 GB se kod nas može naći za nekih 175 kn a popis trgovina koje ih drže možete naći ovdje.

Pusti komentar

Morate biti prijavljeni da biste komentirali.

O nama
Cro Tehnika predstavlja mjesto na kojem možete pronaći razne tehno vijesti i novosti a isto tako je to mjesto namjenjeno svim ljubiteljima tehnike, koji ovdje mogu pronaći sheme, projekte, video isječke, tutoriale, korisne alate i još mnogo toga.
Statistika