Oct 26

Slika stereo pojačala STK461Odlučili ste se na samogradnju pojačala? Ovdje ćete pronaći jednostavnu shemu kvalitetnog stereo pojačala koji koristi STK 461. Pojačalo može isporučiti snagu od 20W po kanalu na zvučnicima impedanse od 8 oma, dok će dati 25W snage na zvučnicima impedanse od 4 oma. Napaja se simetričnim napajanjem od +/- 23V. Povećanjem napona, dobit ćete veću snagu ali i nešto veću distorziju. Pazite da ne prekoračite napon od +/- 33V koji je maksimalan!  Posljedica je pregaranje integriranog kruga! THD pri 8-omskom zvučniku je 0.08 % a pri 4-omskom zvučniku je 0.2 %. U nastavku je shema.

Shema stereo pojačala snage 2 x 20W sa STK 461

Ukoliko trebate PDF datasheet od STK 461, možete ga pronaći ovdje!

Uskoro ću se upustiti u izradu ovog pojačala pa ću objaviti svoje dojmove i postaviti neke slikice i video isječke da vidite kako radi (svira). Ukoliko imate poteškoća, slobodno pitajte na našem forumu!

Pusti komentar

Morate biti prijavljeni da biste komentirali.

O nama
Cro Tehnika predstavlja mjesto na kojem možete pronaći razne tehno vijesti i novosti a isto tako je to mjesto namjenjeno svim ljubiteljima tehnike, koji ovdje mogu pronaći sheme, projekte, video isječke, tutoriale, korisne alate i još mnogo toga.
Statistika