Oct 17

Punjač za mobitel na otkucaje srcaMlada srednjoškolka Sarojini Mahajan iz New Delhija osmislila je ideju za punjač za mobitele i druge uređaje koristeći otkucaje srca i toplinu ljudskoga tijela. Njezinu ideju je preuzelo američko sveučilište Stanford te rade na razvijanju te ideje, piše dnevni list Indian Express.

Sarojini Mahajan je svoju ideju povjerila svom profesoru koju joj je dao poticaj da sudjeluje na natjecanju IGNITE ’09 za inovacije među indijskim školarcima. Na natjecanju je sudjelovalo 1344 učenika a Sarojini je osvojila utješnu nagradu, no njezinu ideju je primjetilo sveučilište Stanford koje će ju razviti u suradnji s Indijskom nacionalnom zakladom za inovacije (NIF).

Ona je znala za tehnologiju s otkucajima i pomislila da se isto može primjeniti i na mobitele, ako može i na satove. Inaće je zaljubljenba u znanost i želi se posvetit znanstvenim istraživanjima. Stanford razrađuje primjenu te tehnologije i na djećje igračke, koje bi se punile toplinom dječjeg tjela te njihovim pokretima dok se igraju, prenosi T-Portal.

Pusti komentar

Morate biti prijavljeni da biste komentirali.

O nama
Cro Tehnika predstavlja mjesto na kojem možete pronaći razne tehno vijesti i novosti a isto tako je to mjesto namjenjeno svim ljubiteljima tehnike, koji ovdje mogu pronaći sheme, projekte, video isječke, tutoriale, korisne alate i još mnogo toga.
Statistika