Jan 28

Kako riješiti problem sa in-ear slušalicamaVjerovatno vam se događalo da vam se jedna slušalica odjednom počne ćuti tiše. To se osjeti ponekad u basevima, ponekad u visokima, a ponekad se cijelokupni zvuk čuje tiše od druge slušalice. Također, razlika može biti velika i mala. Dali nam je suđeno svakih mjesec dana kupovati nove slušalice? U ćemu je problem? Mučio sam se i ja nedavo time i jedan mi je forumaš, na temelju vlastitog iskustva ispričao o ćemu se radi i kako to popraviti. Pročitajte uzrok problema i kako to popraviti u nastavku.

U ćemu je stvar? Stvar je u tome da se, zbog gumenog obruba, svaki put kad stavite slušalicu u uho stvara pritisak koji djeluje na membranu i u nekim slučajevima se ona deformira. Zato se i čuje slabije ili lošije. Kako to riješiti? Probajte lagano upuhivati – uvlačiti zrak u/iz slušalice. Ali radite lagano, malo po malo da ne totalno deformirate membranu. Kad postignete zadovoljavajući zvuk to je to. Znaći probajte puhati ili uvlačiti zrak u slušalicu, prvo lagano, pa malo jače ako ne uspijeva.

Napomena: ne mora značiti da će ovo svaki put uspjeti. Ja sam uspio popraviti svoje Phillips in-ear slušalice za MP3 player, a forumaš koji mi je rekao za ovo, je uspio popraviti 2 para svojih slušalica za Sony Ericsson. Nadam se da će ovaj članak nekome pomoći.

4 komentar to “Kako riješiti problem sa slušalicama”

 1. mikijana Says:

  brate ja imam SE W880i i uvijek mi na ekranu bude gore ona ikonica slusalica i kad su ukljucene i kad nisu i kad me neko zove a ja nemam sluse i javim se i nista necujem kako to da rijesim ako znas bio bi ti zahvalan…;)

 2. Randy Says:

  Hmm… Moglo bi biti dosta toga… Znaci i kad izvuces kabel od slusalica, i dalje pokazuje kao da jesu? Probaj čačkat po postavkama ili pogledaj da ti kontakti nisu oksidirali pa da nije nešto u spoju što mobu daje signal da su slušalice uključene…

  Može biti i softverski problem… Probaj nadogradnju softvera… Pretpostavljam da si vađenje baterije/restartanje i reseteiranje na tvorničke postavke već pokušao?

  Pozdrav,
  Randy

 3. Bigmoki Says:

  Ja isto imam Philips in-ear slušalice za mp3, ali koristim ih za kompjuter i nakon godinu dana korištenja kad god da napravim neku promjenu položaja žica (npr. podignem jednu žicu ili je premjestim malo u desno) lijeva slušalica mi se potpuno ugasi…Jako dobro čuvam te slušalice i nikad ih ne bacam uokolo niti ne grizem žice itd. Pa me samo zanima kako to da su mi baš na taj isti način rikla već 4 para slušalica ?

 4. Randy Says:

  Tebi su baš u prekidu, ako se gasi sa drmanjem žice… Čudno ako ih čuvaš. Ja sad imam AKG-ove In-Ear i zvuk je super al stalno problem s tim pljoštenjem membrane pa mi se na jednoj bas čuje slabije dok ne upuhivanjem zraka namjestim. Al su i čvrste dosta 🙂

  Pozdrav,
  Randy

Pusti komentar

Morate biti prijavljeni da biste komentirali.

O nama
Cro Tehnika predstavlja mjesto na kojem možete pronaći razne tehno vijesti i novosti a isto tako je to mjesto namjenjeno svim ljubiteljima tehnike, koji ovdje mogu pronaći sheme, projekte, video isječke, tutoriale, korisne alate i još mnogo toga.
Statistika