Mar 04

Kako iskoristiti napajanje za monitor/printer/laptop?Imate stari LCD monitor kojemu je “istekao rok trajanja”? Stari printer, scanner ili laptop? Ono što možete iskoristiti je napajanje! Kako, što se može njime dobiti, koliku snagu i što smijete na njega spajati? Odgovore na pitanja možete saznati u nastavku članka kojeg sam odlučio napisati nakon što sam i sam upotrijebio napajanje od starog LCD monitora.

Dakle, ukoliko imate neki stari monitor, printer, laptop ili slično sa vanjskim napajanjem (kao na slici), a da je u kvaru i ne treba vam više, možete napajanje iskoristiti, naravno ako je ispravno. Za početak pogledajte koji napon daje napajanje na izlazu i dali će vam moći koristiti. Najbolje bi bilo kad bi na izlazu imao napon od 12V, budući da biste onda mogli napajati mnogo uređaja.

Meni se pokvario stari LCD monitor, pa sam uzeo napajanje. Na izlazu daje 12V i može dati do 3.3A. Na početku sam pomislio da to napajanje veličine kutije cigara nemože toliko dati. Ali prevario sam se. Danas mi ta “kutija cigara” pogodni Kenwoodov autoradio.

Sve što trebate je prilagoditi izlazni priključak svojim potrebama. Neki će od vas samo odsjeći konektor i koristiti žice, a neki ostaviti ovaj priključak ili postaviti neki drugi. Naposlijetku, napajanje možete i ugraditi u neki drugi uređaj.

Pusti komentar

Morate biti prijavljeni da biste komentirali.

O nama
Cro Tehnika predstavlja mjesto na kojem možete pronaći razne tehno vijesti i novosti a isto tako je to mjesto namjenjeno svim ljubiteljima tehnike, koji ovdje mogu pronaći sheme, projekte, video isječke, tutoriale, korisne alate i još mnogo toga.
Statistika